Kontio IcePaw piggdekk

Kontio IcePaw er et nytt premium piggdekk som har blitt utviklet 100% i Finland. Kontio IcePaw har 270 pigger i størrelsen 205/55R16 og er verdensrekordholder i antall pigg i et vinterdekk. Til tross for det store antallet pigger, er veislitasjen dokumentert lavere enn tilsvarende konkurrenter fra Hankook, Continental og Michelin. 

Piggene er av premium stål og stålrammen med tre flenser gjør at piggen holder seg rett og holdbarheten forlenges. Kunstig intelligens er tatt i bruk for å plassere piggene på de mest gunstige stedene i 48 rader for å gi optimalt feste. Den akustiske optimerte slitebanekonstruksjonen gir et stillegående dekk - til tross for det store antallet pigger.

Gummiblandingen er spesielt tatt frem for den nordiske vinteren og holder seg myk selv i de laveste temperaturer. Mønsteret er designet og testet nøye til man fant det som passet best for de krevende nordiske vinterforholdene. Dette ble gjort i Lappland i Finland og Sverige, både inne om sommeren og ute om vinteren. 

OBS: Det er veldig viktig å kjøre inn dekkene de første 2-300 km. Dvs rolig igangstart, rolig oppbremsing og rolig fart i svingene. Ikke noe særlig over 80 km/t. Dette for å få piggene til å feste seg skikkelig.

Forskrift om endring i forskrift om tekniske krav og godkjenning av kjøretøy, deler og utstyr (kjøretøyforskriften)

§ 13-3 nr. 6 skal lyde:

Kravene i nr. 3 og 4 er ikke til hinder for at annet piggdekk kan benyttes dersom det kan dokumenteres, for eksempel gjennom finsk typegodkjenning, at dekket ikke forårsaker større slitasje på vegbanen sammenlignet med et piggdekk som oppfyller kravene ovenfor.

Link til godkjenning hos Finnish Transport and Communications Agency Traficom